mandag den 15. juli 2013

Havens absolutte magnet lige nu...


... er disse smukke hvide liljer, Asiatic White.
De blev sat sidste år i det hvide bed, og kvitterede da med 3 smukke og perfekte liljer. I år har de en højde på ca 130 cm, og har alle mere end 7 flotte store blomster.
De står i selskab med lys gul røllike "Achillea millefolium 'Credo'" og hvid drejeblomst (Physostegia virginiana), der i år også imponerer med en højde på 120 cm. 
Liljerne blev i foråret ellers truet af den røde lakbille, men heldigvis var jeg opmærksom på muligt angreb, og fik fjernet dem i tide.


 Det er ikke meget jeg når ind på bloggen, og heller får kommenteret de mange smukke blomsterscenarier der dukker frem. Det er ferietid, og dermed mindst muligt computertid. Haven nydes max, med alt hvad den kan præstere af blomster, kartofler, salat og krydderurter. Skønt, med skønt på :-)
Fortsat rigtig god sommer.

12 kommentarer:

 1. Åh, hvor er de liljer skønne! Jeg har kun et par enkelte lyserøde, men ønsker mig flere - og gerne hvide - liljer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de står ualmindelig smukke i år. Løgene er købt for en ti'er stykket i Netto, så jeg synes jeg får noget for pengene :-)

   Slet
 2. Ååå den er vaker, hvite liljer er så nydelig og din er jo så stor og kraftig også.
  Praktfulle bilder, klem fra Marit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Marit! Ja de er meget store og sunde i år! Kan dog se du også har mange smukke liljer! God sommerdag til dig!

   Slet
 3. Jamen, for søren da - den er SÅ smuk - den har sikkert en fantastisk duft også? Jeg ønsker mig flere liljer :)
  Fortsat god sommerferie til dig.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. De dufter faktisk overraskende lidt synes jeg. Jeg vil også gerne have flere liljer. Dog har højden overrasket mig, så de næste må lidt længere tilbage i bedet! Fortsat god sommer også til dig!

   Slet
 4. Skønne liljefotos - her plantede jeg nogle, som jeg ikke helt har set noget til endnu. Hm, nager mig nu, for liljer er nu dekadent-lækre og dejligt duftende.

  Skøn sommerdag fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er noget helt specielt over blomstrende liljer, dog har de overraskende lidt duft i år. De nyder godt af det tørre vejr i år tror jeg. Skøn solskinsdag tilbage til dig. Tror solen nu har vundet over morgenens skydække :-)

   Slet
 5. Hej Karin.Hvor er den bare smuk din hvide lilje.Har lige været på Hampton Court Flower Show i London.Og der viste de ritig mange fantastiske liljer.Har lige vist en lille del af de 300 billeder jeg tog derover.God dag Jette

  SvarSlet
 6. Ja det har da vist været en fantastisk tur du har været på Jette! Sikke gode billeder du kan vise frem! God solskinsdag til dig!

  SvarSlet
 7. Tak for hilsnen på min blog, så måtte jeg lige ind og se hvem det nye navn var... ;o)

  Skøn-skøn lilje du har der og i selskab med den gule røllike, er det da helt i top. Herligt med billedet hvor den lille liljebille kommer listende.. formoder den er overgået til de evige liljebillemarker!? Nyd nu det skønne sommervejr, vi skal nok få masser af tid til bloggene igen. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis og velkommen på min blog :-) Ja liljerne og rølliken er det perfekte match, som først nu er lige på det sidste. Liljerne har nydt godt af det varme og tørre vejr, men nu bliver det godt med noget regn!

   Slet

Tak fordi du kiggede forbi! Har du tid og lyst bliver jeg altid glad for en lille hilsen eller kommentar!