søndag den 9. juni 2013

Smukke Alium...

....har prydet haven de sidste uger. Der blev sat lidt nye løg sidste år, og samtidig har der været god vækst af de gamle løg, så nu begynder det at ligne noget. Jeg synes de er smukkest i flok.

Allium Afltatunense, AlliumPurple sensation, Purløg, 
Blåtungeløg Ivory Queen
Nu blomstrer mine Iris også, og jeg synes de er højere og tættere end jeg husker dem fra de forrige år, så der er dømt lilla i min have lige nu. Håber solen snart kommer frem, så er jeg klar til en lille fotosafari. Vejret er jo ellers skønt til have aktiviteter, så jeg skal have lagt net over ribs og jordbær, støttet tomater og agurk og til angreb på ukrudtet som også har god fart på.
God Søndag!

8 kommentarer:

 1. Hej Karin

  Vidste ikke at Allium karataviense 'Ivory Queen' hedder Blåtungeløg på dansk - men det er da et godt navn - det er vist en af de eneste Allium der har så flotte blade også når den blomstrer!

  Dejlige billeder

  Ha en dejlig søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten! Ja den er meget flot. Havde glemt hvor jeg havde sat løgene, så troede først at det var en Hosta der var på vej op :-)
   God søndag til dig!

   Slet
 2. Smukke allium. Mine Ivory Queen havde nu ikke smukke blade, da den først blomstrede. Men det er en skøn blomst de fleste allium har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en smuk blomst, som heldigvis går over til en smuk frøstand. Så er kunsten at finde noget der kan gemme bladene lidt af vejen. Min Ivory Queen har stadig smukke blade, de ligner lidt en blå-grå hosta synes jeg.

   Slet
 3. Dejlige billeder af dine smukke blomster.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, og rigtig god aften til dig :-)

   Slet
 4. Hej Karin.Skønne billeder af alle din smukke allium......har selv en del,og de står så flot i år.Synes også at alle mine stauder er så flotte og frodige i år.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan være det kolde våde forår nu giver resultat med større frodighed :-) God aften til dig!

   Slet

Tak fordi du kiggede forbi! Har du tid og lyst bliver jeg altid glad for en lille hilsen eller kommentar!