mandag den 29. april 2013

Så er jagten gået ind....


....på de røde liljebiller!!

Jeg betegner mig ellers som en sand dyreven, men dræbersnegle og liljebiller har jeg ikke meget til overs for!
Da jeg på min daglige runde med næsen i jorden og rumpen vejret fandt årets første eksemplar, var billens dage talte! Faktisk nåede den kun lige at blive foreviget på et par billeder, før jeg kom til at træde på den! 
Så nu sender jeg billederne til skræk og advarsel, - det er allerede tid til at tjekke liljerne!


Jeg håber, at min jagt resulterer i, at jeg igen i år, får smukke hvide liljer!

10 kommentarer:

 1. Hej Karin.Jeg håber da ikke at jeg får de røde biller.Satte to hvide liljer sidst år,og der kom ikke nogle biller.Har også lige sat 7 nye rosa/hvide.Så jeg vil da lige holde øje.God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette! Ja det er en god ide' at være lidt opmærksom er min erfaring. Der er nogle enkelte hvert år som jeg får spottet. Et enkelt år kom de mig i forkøbet, og de havde hurtigt fået taget glansen af 2 liljer. God dag til dig!

   Slet
 2. Hej Karin

  Har også selv lige skrevet om denne plage - Alletiders at du gør en indsats!

  En god dag herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten! tak for din hilsen, og jeg måtte da lige ind og tjekke din vinkel på sagen. Det resulterede i, at jeg straks iførte mig hat og frakke, for at få tjekket for æg. Heldigvis ingen fangst i dag :-)

   Slet
 3. Jeg har ikke set den endnu på min daglige rundtur; men jeg har nu heller ikke ligefrem pillet i liljeskuddene - det burde man måske nok gøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis er de jo knaldrøde, så de kan spottes på lidt afstand. Jeg håber jeg nåede at fange den inden den fik lagt æg :-) God aften!

   Slet
 4. Jeg har heller ikke set den endnu her hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kan jo håbe de flyver over Samsø :-) De har nok svært ved at lande her i blæsevejret!

   Slet
 5. Jeg har kun nogle gamle orange liljer i haven og dem ser det ikke ud til at de går i. Sidste år havde jeg et nogle i krukker og der var det heller ikke et problem. I år har jeg sat en del liljer i haven, så når de kommer op må jeg være på vagt.
  Dine hvide liljer er bare smukke.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg var også meget glad for de hvide liljer sidste år. Jeg ved ikke om der er nogen de angriber mere end andre, men vi kan da håbe du undgår dem igen i år :-)

   Slet

Tak fordi du kiggede forbi! Har du tid og lyst bliver jeg altid glad for en lille hilsen eller kommentar!