mandag den 28. januar 2013

Man skal arbejde sig op fra bunden..


Vores haves historie kan deles op i to,  - tiden før og efter minigraverens indmarch gennem hækken!
I oktober 2009 fik vi lavet jordvarme, og fik i den forbindelse hele haven gravet op i render i en meters dybde. Som det fremgår af billederne var det noget af en omgang. Jeg fik lov at frede 3 ting, surbundsbedet med mine gamle rhododendron, et ananasæbletræ (vi burdet nok have udnytte muligheden for at få et nyt) og et lille ærtetræ i forhaven. Efter to dages intens gravearbejde, trak minien sig tilbage, efter der var nogenlunde planeret, og så var det så op til os at komme videre herfra!
















Herfra kunne det kun gå fremad!






torsdag den 24. januar 2013

Mon det snart er tid for årets første buket?

 Et af mine helt store frirum er, når jeg går rundt i haven og samler ind til en buket, stor eller lille. Og drømmen er, at uanset tidspunkt, vejr og vind, vil der altid være materiale til en smuk lille buket. Så målet i morgen må være, at snige mig ud med hue og vanter og se hvad jeg kan finde til ugens buket.
Indtil da, så har jeg lige fundet  lidt billeder af mine tidligere buketter: 

tirsdag den 22. januar 2013

Hvad er det lige jeg har rodet mig ud i?

Det er jo i virkeligheden gået rigtig godt med at læse alle de andre gode blogs der findes rundt om på nettet. Primært har det været omkring haven, men også om mad, kager og alt andet godt og inspirerende.
Jeg har indtil nu hygget mig ganske godt med selv at arkivere og samle mine notater, primært om mit haveliv i One-note. Der er udarbejdet fine dagbogsnotater og gode skemaer over de nyindkøbte stauder til mit nye bed, og jeg har nøje beskrevet hvor forårsløgene ligger. Dahlierne er fotograferet og mærket, inden de kom på vinter-hotel, og min samling af gode ideer indhentet fra andre gode bloggs vokser stille og roligt.

Egentlig skulle jeg jo bare liige købe lidt nye frø til min i forvejen godt udbyggede samling. Men jeg faldt for nogle uundværlige i  Staudecafeen, - og så kom den venlige opfordring fra Susanne om at starte min egen blog, og ja, - så glemte jeg vist lige at tænke mig om, før jeg gik i gang.

Men, men men! Jeg har jo overhovedet ikke sat mig ind i den tekniske del af dette projekt, og har jo faktisk slet ikke den tid, der nok skal bruges på det.
Men sjovt tror jeg det blir', og nogle gange er det om ikke at lade sig begrænse af alverdens forbehold, men blot kaste sig ud i den kolde sne og så arbejde sig til varmen :-)

Og det var så dette syn, der var årsag til at jeg startede med at finde blogs for et år siden. Nemlig ved opstarten af det hvide bed ved sydmuren. Drømmen var stor om den kommende blomsterpragt, med masser af blomster til buketter, og om et forskønnende indslag til have. Mon ikke det bliver det projekt jeg vil starte med at beskrive, mens jeg stille og roligt øver mig på det tekniske blog liv imens.